Piernik z Miodem Królewskim

Składniki:
- 4 całe jajka
- 1 szklanka cukru
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka oleju
- 4 łyżeczki esencji z herbaty
- 1 szklanka miodu
- 2 łyżki przyprawy piernikowej
- 2 łyżeczki sody
Sposób przygotowania:
Krok 1
W misce ubić jajka z cukrem.Po ubiciu dodaj stopniowo resztę składników (mąka, olej, soda herbata, przyprawa do piernika)
Krok 2
W garnku rozpóść miód(gryczany lub wielokiwiatowy). Poczaj aż miód ostygnie a następnie oddaj go do zmixowanych składników.
Krok 3
Nastepnie ciasto podzielić na 3 częsci. Każdą część piec osobno w tęperaturze 170 stopni.
Krok 4
Upieczone placki przełożyć marmoladą, miodem lub masą z kaszy mannej.
Reply