Królewskie miody


Najlepsze produkty pszczeleBaner-sklepAktualności Logowanie - Rejestracja Logowanie Rejestracja Program rabatowyProgram partnerskiNaturalne produktyNewsletterKsięga gości Nowoczesne technologieForumZezwolenie weterynaryjneOpakowaniaPrzepisy
6-wlasciwosci

Potrawy z drobiu



Jeśli przygotowujemy potrawę ze świeżo ubitego drobiu, to należy go bezpośrednio po oskubaniu kilka razy zanurzyć na przemian w zimnej i wrzącej wodzie. Wówczas będzie kruchy
czytaj więcej...

Miód w potrawach mięsnych



Potrawy z mięsa




Mięso jest źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, w którego skład wchodzą wszystkie aminokwasy niezbędne dla organizmu
czytaj więcej...

Miody pitne, krupniki i Piwa Miodowe

Krupniki


Krupniki należą do skłodkich wódek sporządzanych na miodzie. Od stuleci znane były zarówno na Litwie jak i w Polsce. Podstawowymi składnikami tych napojów są:
czytaj więcej...

Sos z miodu do naleśników i gofrów

Składniki:
    - 3/4 szklanka miodu
    - 3 łyżki wody albo białego wina
    - 3 łyżki soku z cytryny albo soku pomarańczy
Sposób
czytaj więcej...

Żeberka w miodzie

Składniki
• 1 kg żeberek
    • marynata
    • 3 łyżki ketchupu
    • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
    • pól szklanki oliwy