Królewskie miody
Logowanie - Rejestracja Logowanie Rejestracja Program rabatowyNaturalne produktyProgram partnerskiNewsletterKsięga gościForum

INDYK po KRÓLEWSKU

    - udziec z indyka;
    - 125 g miodu najlepiej wielokwiatowego;
    - 125 g świeżo wyciśniętego soku z cytryn (ok. ½ szklanki)
    - 6 ząbków czosnku; tłuszcz roślinny
Indyka obsmażyć na patelni na gorącym tłuszczu, przełożyć do rondla i dusić na wolnym ogniu; można podlać niewielką ilością wody. W osobnym naczyniu wymieszać miód, sok z cytryn i wyciśnięty czosnek. Gdy indyk jest prawie miękki dodać przygotowaną zalewę i wszystko razem dusić jeszcze 20-30min.
Bardzo dobrze smakuje podawany z żurawiną. Smacznego :)

End Królewskie Miody - sklep Królewskie Miody - sklep
Zycie-miodem-slodzone-kampania-logo

Wspieramy kampanię "Życie Miodem Słodzone"