Piernik z Miodem Królewskim

Piernik z Miodem Królewskim

Składniki:

  • 4 całe jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 4 łyżeczki esencji z herbaty
  • 1 szklanka miodu
  • 2 łyżki przyprawy piernikowej
  • 2 łyżeczki sody

Sposób przygotowania:

Krok 1

W misce ubić jajka z cukrem.Po ubiciu dodaj stopniowo resztę składników (mąka, olej, soda herbata, przyprawa do piernika)

Krok 2

W garnku rozpóść miód(gryczany lub wielokiwiatowy). Poczaj aż miód ostygnie a następnie oddaj go do zmixowanych składników.

Krok 3

Nastepnie ciasto podzielić na 3 częsci. Każdą część piec osobno w tęperaturze 170 stopni.

Krok 4

Upieczone placki przełożyć marmoladą, miodem lub masą z kaszy mannej.