Miód rzepakowy

Miód rzepakowy

Pochodzenie

Miód pszczeli rzepakowy pochodzi z nektaru kwiatów tej rośliny, uprawianej na ekologicznie czystych polach woj. podkarpackiego.

Smak i zapach

Pozyskiwany przez pszczoły z naturalnych składników, tworzy kompozycję jasnych barw – od białej po kremową. Zapach miodu przypomina o jego pochodzeniu, jest w nim wyraźnie wyczuwalny aromat kwiatów rzepaku. W smaku bardzo słodki.

Krystalizacja

Krystalizuje się bardzo szybko, po krystalizacji ma konsystencję mazistą i drobnoziarnistą.

Właściwości

Jest doskonałym dodatkiem do porannych i wieczornych posiłków. Posiada unikalną kompozycję składników biologicznie czynnych oraz olejków eterycznych co nadaje mu wyjątkowych cech leczniczych. Zawiera dużą dawkę glukozy i aminokwasów, przez co posiada duże wartości odżywcze. Podaje się go osobom wymagającym nagłego wzmocnienia. Miody rzepakowe zalicza się do miodów o najdelikatniejszych walorach dietetycznych. Jest zalecany i stosowany między innymi przy schorzeniach żołądka, dwunastnicy, wątroby, serca, nerek i dróg moczowych.

Opakowania

200ml/250g
315ml/375g
720ml/1000g
900ml/1250g